Indián nyár és via ferrata túra az Adrián


Időpont: 2022.10.25-30. (6 nap / 5 éjszaka)

Korábbi érkezés és/vagy hosszabbítás október 22. - november 1. között lehetséges sziklamászással, túrázással vagy tengerparti lazítással lehetséges!
Gyere és tarts velünk egy mediterrán őszi via ferrata túrára, a horvát tengerpartra! Kellemes indián nyár, napsütés és frissítő szellő, könnyű és látványos útvonalak várnak ránk, háttérben az Adria csillogó vízével. A napi ferrata túrák után további aktív és passzív kikapcsolódásra is lesz lehetőség. Ellátogatunk a Balkán egyik legszebb városkájába, Mostarba, de belekóstolhatsz a sziklamászás csodálatos világába is. Tartalmas és változatos programokkal készülünk! Az élmény garantált, kezdő és gyakorlott mászók számára egyaránt!


Részvételi díj:

72.000 Ft (14 év alatt: 59.990 Ft)
Hosszabbítás sziklamászással: 13.000 Ft/fő/napAz ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben, 4 fő/autó esetén oda-vissza kb. 20.000 Ft/fő, a helyszínen és a napi ferrátákhoz kb. 15.000 Ft/fő, összesen kb. 100-140.000 Ft/autó)
• szállásdíjat (tengerpart közeli apartmanban kb. 20 EUR/fő/éj)
• étkezést (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (6 napra: 4.590 Ft / 6.480 Ft / 10.530 Ft)
• parkolási • parkolási és komp díjakat (pl. komp Hvar-ra oda-vissza: 26 Kuna/fő és 180 Kuna/autó)
• belépő jegyeket (pl. Hvar ferrata 7 EUR/fő, Krka) • fakultatív programokat (pl. zipline)

Program:

1. nap Egyéni utazás Horvátországba, Omis / Fortica via ferrata Rövid oktatást követően egy gyönyörű kilátást nyújtó élménymászásban lesz részünk Omis és annak tengerpartja felett. Mászásunk során festői kilátás nyílik nemcsak az Adriai-tengerre, de a Cetina folyóra és Omis városkára is. A csúcson pedig bepillantunk az egykori vár romjaiba. Túránk végeztével továbbutazás Brelára, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.
♦ nehézsége: B (könnyű) ♦ szintkülönbség: 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1,5 óra) ♦

2. nap Cikola kanyon túra és via ferrata, Krka-vízesés, Sibenik óváros Egy különleges kanyonban, a Cikola folyó kanyargós medrét követve mászunk és túrázunk. Az elénk táruló 130 m mélységű kanyon az évszakok váltakozásával mindig új arcát mutatja. Tavasszal és ősszel a folyó varázslatos kék színével ejti rabul a látogatókat.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4 óra (ebből mászás 2-2,5 óra)♦

Délután ellátogatunk a meseszép Krka-vízeséshez, ahol kellemes sétával megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű nemzeti parkot a vízeséseivel, egyedi növény- és állatvilágával, építészeti műemlékeivel és kis múzeumával. A 400 m hosszú, 100 m széles területen összesen 17 vízesés található. A legnagyobb magassága 37 m, az első és az utolsó vízesés közötti szintkülönbség pedig 47 m.
♦ nehézsége: könnyű/közepes ♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra ♦
Hazafelé menet megállunk Sibenikben, rövid óvárosi sétánk során pedig elfogyaszthatunk egy hamisítatlan dalmát vacsorát.

3. nap Brela sziklamászás A mászás egy másik izgalmas ágával, a sziklamászással szeretnénk megismertetni Brela impozáns sziklafalain. Igazi élménymászás, festői kilátással! Délután fakultatív program: Omis/Zipline a türkisz kéken csillogó Cetina kanyarulatai felett.
♦ nehézsége: IV, V sportmászó utak (könnyű) ♦

4. nap Hvar via ferrata és szigettúra / borkóstoló Utazást és kompozást követően egy látványos via ferrata túrát teszünk Hvar szigetén, az ikonikussá vált 30 m hosszú híddal és lélegzetelállító panorámával, majd feltúrázunk a sziget legmagasabb pontjára. Délután fakultatív program: szigettúra, óvárosi séta / borkóstoló.
♦ nehézsége: A/B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 150 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4-6 óra (ebből 2 óra mászás) ♦

5. nap Mostar / Fortica via ferrata és zipline, Neretva áttörés, Jablanica Ellátogatunk a Balkán egyik legszebb városkájába, Mostarba (Bosznia-Hercegovina). A délelőtti via ferratát követően az adrenalin szerelmesei kipróbálhatják a Zipline átcsúszó pályákat vagy akár a sportmászó utakat is. Délután kellemes sétát teszünk a Neretva folyó partján, az óvárosban, s megcsodáljuk a történelmi Jablanica(Öreg)-hídat. Hazafelé útba ejthetjük a különleges Blagaji Derviskolostort és Bosznia-Hercegovina egyik legszebb természeti kincsét, a Kravica-vízesést.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦


6. nap Split / Perunika via ferrata és egyéni hazautazás Magyarországra Szép vonalvezetésű és rendkívül látványos via ferrata útvonal Horvátország egyik legismertebb mediterrán nagyvárosa, Split városa fölött. Mászás közben és a csúcsról egyaránt gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre és Split városára. Hazaindulás előtt érdemes sétálnunk egyet a gyönyörű és az Unesco Világörökség részeként is számon tartott történelmi óvárosban és a kikötőben.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 140 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1-1,5 óra)♦Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Horvátországba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Előzetes regisztráció szükséges a https://entercroatia.mup.hr weboldalon. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Horvátországba történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Bosznia-Hercegovinába történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Magyarországra történő hazatérés feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt