OktatásOktatás

Ha még nem próbáltad, te mégis szeretnéd profiktól megtanulni hogyan kell. Esetleg szeretnéd tovább fejleszteni a tudásodat, csatlakozz tanfolyamainkhoz! A magyarországi tanfolyamok, valamint hosszabb, külföldi képzések során mélyítheted el a tudásodat, ismerkedhetsz meg behatóbban a viaferrátázás illetve a mászás rejtelmeivel. KAPCSOLAT: +36 30 230 3340, info@vasaltutak.hu


1. Bevezetés a Vasalt Utak világába.

(1 nap, 22.000 Ft/fő) minimum 2 fő

Helyszín: Tatabánya, vagy Csesznek

A program során megismered a vasalt utak történetét. Megmutatjuk, hogy milyen felszerelés szükséges a vasalt utak biztonságos bejárásához. Tapasztalt túravezetőnk segítségével sajátíthatod el az optimális mozgást a sziklán. Megtanítjuk, mi a teendő abban az esetben, ha elakadsz az úton.

A program időtartama 8 óra.


2. Vasalt Utas Tanfolyam.

(2 nap, 44.000Ft/fő + Szállás, útiköltség) minimum 2 fő

Helyszín: Tatabánya, vagy Csesznek

1. nap: Az első nap megismered a vasalt utak történetét. Megmutatjuk, hogy milyen felszerelésszükséges a vasalt utak biztonságos bejárásához. Tapasztalt túravezetőnk segítségével sajátíthatod elaz optimális mozgást a sziklán. Megtanítjuk, mi a teendő abban az esetben, ha elakadsz az úton.

2. nap: A második nap megismered az alapfelszerelést, ami a magas hegyek bejárásához szükséges.Megtanítunk ereszkedni és megmutatjuk, hogyan tudod a sérült társad, vagy magad biztonságba helyezni, amíg megérkezik a segítség.

A program időtartama 16 óra.


3. Vasalt Utas Tanfolyam Ausztriában.

(2 nap, 44.000 Ft + szállás, útiköltség) minimum 4 fő

Helyszín: Tatabánya és Ausztria

1. nap: Reggel 10 órakor találkozó a Weichtalhausnál. Via ferrata mászás gyakorlása gyakorlása, új technikák elsajátítása a ház melletti sziklán.

2. nap: A csapat felkészültségéhez érten a következő utakból választjuk ki a napi túránkat: Teufesbadsubesteig, Hans von Haidsteig, Königschusswandsteig, Gebirgsvereins-Klettersteig, HTL-steig, Kaiser.Franz-Joseph Klettersteig, Klettersteig Spielmauer.


4. Bevezetés a sziklamászás világába.

(1 nap, 22.000 Ft/fő) minimum 2 fő

Helyszín: Tatabánya, vagy Csesznek

A program során teljes biztonsággal, felülről biztosítva ismered meg a sziklamászás alapvető technikáit. Egész nap csak mászol, mászol, mászol… és a végén már elég jól megy.

A program időtartama: 8 óra.


5. Sziklamászó gyakorló/edző nap

(1 nap 22.000 Ft/fő) minimum 2 fő

Helyszín: Cuha-völgy, Várgesztes

Már túl vagy az első tanfolyamodon, de nincs mászótársad, vagy szeretnéd csiszolni a mászótudásod, tapasztalt hegymászó, vagy sportmászó edzők segítségével? Akkor ez a program Neked szól! Gyere, és másszunk együtt!!!


6. Sziklamászás Alapjai Tanfolyam

(5 nap, 98.000 Ft/fő + étkezés, szállás) minimum 4 fő

Helyszín: Cuha-völgy, Várgesztes, Horvátország, Ausztria

Az 5 nap alatt mindent megtanulsz, ami a nittel biztosított sziklautak megmászásához szükséges,az egy kötélhosszas utakban. Kötélkezelés, csomók, alapvető biztosítási és mászótechnikák. Ereszkedés, átszerelés standban, nittelt utak előremászása.