Új utak Móron

A Bakony és a Vértes közötti Móri-árok legjelentősebb településén, Móron található meg legújabb Via Ferrata helyszínünk, amely 2022-ben került átadásra. A Vértes déli letörésén található szív alakú kőbánya már messziről vonzza a tekintetet. A helyszín különlegességét az egyedülálló panoráma adja, mely mászás közben bontakozik ki előttünk. Helyszín: Miklós Csaba szőlészet felől lehet megközelíteni biciklivel és autóval egyaránt.


Királyleányka - “B” nehézségű - gyerekeknek, kezdőknek ideális

A kőbánya legkönnyebb és egyben legrövidebb útja a B nehézségű Királyleányka, amely könnyű felszökésekkel, beépített lépésekkel támogatja a mászók lépteit. Az út ideális kezdő mászóknak és gyerekeknek egyaránt.


Egér a Marson – “C” - kezdőknek ideális

A szintén könnyű (C nehézségű) pályánk elnevezését a vörös mészkő jellegzetes színe és formái ihlették meg. Igazi élményt nyújt a tükörsima fal átmászása és a vietnámi híd légiessége. A borvidék fölé emelkedő mészkőfalon izgalmas kalandot és gyönyörű kilátást kínál a látogatóknak.Be’a tükörországban – “D” - gyakorlottabbak számára

A helyszín legnehezebb útjának jellegzetessége a sima, de rendkívül tapadós szikla, melyet kellő mászótapasztalat megszerzése után mindenképpen érdemes kipróbálni. Az út kulcshelye egy rövid, de kihívást jelentő függőleges szakasz, amelyen túljutva csatlakozik a könnyebb Egér a Marson pályához.
Galéria