Télbúcsúztató via ferrata túra Ausztriában

Ausztria - Hohe Wand / Mürztal


Időpont: 2023.03.10-12. (3 nap / 2 éj)

Tarts velük Télbúcsúztató via ferrata túránkra a szomszédos Hohe Wand és Mürztal régióba. Izgalmas és változatos ferratakkal, függőhidakkal és kötéllétrával, bátorságot próbáló kitett sziklafalakkal és mesés panorámával várunk! A túrát elsősorban középhaladó ferratasok számára ajánljuk.


Részvételi díj:

35.900 Ft / fő


Az ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben oda-visszaút kb. 55-60.000 Ft/autó)
• szállásdíjat (apartmanban vagy panzióban, 2-3-4 ágyas szobákban, ellátás nélkül, kb. 42-45 EUR/fő/éjszaka)
• további étkezést
• sport Extra utasbiztosítás díját (Felnőtt pl. 3 napra: 2.700 Ft / 3.780 Ft / 6.120 Ft)
• parkolási díjakat (pl. Gebirgsvereinssteig parkoló kb. 3 EUR / 4 óra)
•esetleges belépő jegyeket

Program:

1. nap: Délután kiutazás Ausztriába
Pénteken munka után, kb. 16 órakor indulunk Ausztriába, ahol egy bájos kisvárosban kb. 20 óra körül fogjuk elfoglalni a szállásunkat, ahol egy ismerkedős - beszélgetős - forralt boros játék estet tartunk.

Gebirgsvereinssteig (D) és Steirerspur (C) Klettersteig
Szombaton egész napos túrát teszünk a Hohe Wand 200 m magas sziklafalán húzódó via ferrata pályáin. A Gebirgsvereinssteig (D) egy gyönyörű gerincmászás, 60 m magas, igencsak kitett, függőleges "sárga fallal", lélekvesztő függőhíddal (kikerülhető), izgalmas kötéllétrával és a nehezebb C/D, D-s szakaszokat összekötő könnyebb mászásokkal. Kétségkívül a régió legszebb panorámáját nyújtó útvonalán mászunk! A kiszállótól aztán a HubertusHaus érintésével erdei úton továbbtúrázunk a Steirerspur Klettersteig (C) beszállójához, hogy a napot ezzel a rövid, könnyebb kis ferrátával zárjuk. A sziklák tövében haladó Springlessteig-en (A) ereszkedünk vissza az autóinkhoz, majd jól megérdemelt vacsoránkat egy hangulatos helyi étteremben fogyasztjuk el.

♦ Gebirgsvereinssteig nehézsége: D (közepesen-nehéz) ♦ szintkülönbség: 350 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3,5-4 óra (ebből mászás kb. 1,5-2 óra) ♦

♦ Steirerspur: nehézsége: C (közepes) ♦ szintkülönbség: 50 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 1-1,5 óra (ebből mászás kb. 20 perc) ♦

Falkenstein Klettersteig (C/D)
Vasárnapi túránk egy új építésű (2022. május) és igazán sportos via ferrata út, amely nagyszerű kihívásokat tartogat: ügyes felkapaszkodások és traverzek, kitett függőleges sziklafalak és egy kissé kilengő, 30 m hosszú drótkötél híd teszi próbára bátorságunkat és ügyességünket. A híd közepén ne felejtsünk el körbenézni, hisz ráláthatunk a mellettünk zubogó vízesésre is. Mászásunk végeztével továbbtúrázhatunk a szomszédos Falkensteinalm hüttéhez, majd az erdei úton visszaereszkedünk autóinkhoz. Élményekkel telve, kellemesen elfáradva indulunk haza a hétvégi túránkról.
♦ Falkenstein: nehézsége: C/D (közepes-nehéz) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3-4 óra (ebből mászás kb. 2-2,5 óra) ♦
Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Ausztriába magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Ausztriába történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Magyarországra történő hazatérés feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt