Szezonnyitó via ferrata túra a horvát Adria legkülönlegesebb tájaira


Időpont: 2022.03.11-15. (5 nap / 4 éjszaka)
Könnyed, tavaszi szezonnyitó via ferrata túrára és kellemes kirándulásra hívunk a márciusi hosszú hétvégén! Tarts velünk Horvátország legkülönlegesebb tájaira: a mesevilágba illő Plitvicei-tavakhoz, Pag/ Life on Mars kietlen tengerparti vidékére és tenger feletti ferrátájára, a vadregényes Cikola-kanyonba, a világhírű Splitbe és túránk megkoronázásaként Omis panoráma ferrátájára. Kellemes időjárás, változatos programok, szebbnél szebb panorámák és aktív pihenés vár ránk! Garantáltan feltöltődsz ebben a pár napban és szerezhetsz egy kis rutint is a nyári osztrák-olasz via ferrata túráinkhoz is!


Részvételi díj:

59.900 Ft (14 év alatt: 49.990 Ft)


Az ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben, 4 fő/autó esetén oda-vissza kb. 25-30.000 Ft/fő, összesen kb. 100-120.000 Ft/autó)
• szállásdíjat (tengerpart közeli apartmanban kb. 20 EUR/fő/éj)
• étkezést (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (5 napra: 3.825 Ft / 5.400 Ft / 8.775 Ft)
• parkolási díjat
• belépő jegyeket (pl. Plitvice 80 Kuna/fő) • fakultatív programokat (pl. zipline)

Program:

1. nap Egyéni utazás Horvátországba, Plitvicei tavak Ellátogatunk Horvátország legszebb természeti jelenségéhez, az UNESCO Világörökségként is számon tartott Plitvicei-tavakhoz. A festői tavakból álló vízesés-rendszer egy völgyben terül el. A 134 m szintkülönbségen, 16 tavat és mintegy 200 vízesést csodálhatunk meg, erdős hegyek ölelésében. Mesébe illő vidék, ahol kisvonattal, kishajóval, erdei és vízparti ösvényen ereszkedünk az egyre szűkölő szurdokba, majd víz feletti fapallókon sétálva élvezhetjük e varázslatos tóvidék páratlan látványát. Vízesések, zúgók, források és barlangok tarkítják e vadregényes tájat. Kirándulásunkat a park legimpozánsabb, 20 m magasból mellénk zúduló Labudovac vízesésénél zárjuk. Belépőjegy: 80 Kuna/fő (előzetes regisztrációhoz kötött, előre megvásároljuk)
♦ nehézsége: A (könnyű) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: útvonaltól függően 3-4-5 óra ♦

2. nap Pag / Life on Mars Trail és via ferrata Rövid oktatást követően egy különleges, Marsbéli tájon túrázunk, követve a tengerpart vonalát. Több hosszúságú túraútvonal közül választhatunk (7-14 km), de mindenképp útba ejtjük a közvetlenül a tenger fölé épített, alig 100 m hosszúságú, ám annál különlegesebb élményt nyújtó via ferratáját.
♦ nehézsége: B (könnyű) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: útvonaltól függően 2-4 óra (ebből mászás 15 perc) ♦

3. nap Split / Perunika via ferrata / zipline / óvárosi séta Szép vonalvezetésű és rendkívül látványos via ferrata útvonal Horvátország egyik legismertebb mediterrán nagyvárosa, Split-Perun városa fölött. Mászás közben és a csúcsról egyaránt gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre és Split városára. Délután fakultatív program: zipline, városnézés. Hazaindulás előtt érdemes sétálnunk egyet a gyönyörű és az Unesco Világörökség részeként is számon tartott történelmi óvárosban és a kikötőben.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 140 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1-1,5 óra)♦

4. nap Cikola kanyon túra és via ferrata, Sibenik óváros Egy különleges kanyonban, a Cikola folyó kanyargós medrét követve mászunk és túrázunk. Az elénk táruló 130 m mélységű kanyon az évszakok váltakozásával mindig új arcát mutatja. Tavasszal és ősszel a folyó varázslatos kék színével ejti rabul a látogatókat. Hazafelé menet megállunk Sibenikben, rövid óvárosi sétánk során pedig elfogyaszthatunk egy hamisítatlan dalmát vacsorát.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4 óra (ebből mászás 2-2,5 óra)♦

5. nap Omis / Fortica via ferrata és egyéni hazautazás Magyarországra Ennek az izgalmas hétnek a lezárásaként egy gyönyörű kilátást nyújtó élménymászásban lesz részünk Omis és annak tengerpartja felett. Mászásunk során festői kilátás nyílik nemcsak az Adriai-tengerre, de a Cetina folyóra és Omis városkára is. A csúcson pedig bepillantunk az egykori vár romjaiba.
♦ nehézsége: B (könnyű) ♦ szintkülönbség: 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1,5 óra) ♦Jelentkezés:

A Jelentkezési lap kitöltésével vagy a +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


Jelentkezési lap


A ki- és hazautazás feltételei:

Horvátországba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Előzetes regisztráció szükséges a https://entercroatia.mup.hr weboldalon. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Horvátországba történő kiutazás feltételei: Konzuli szolgálat weboldala

Bosznia-Hercegovinába történő kiutazás feltételei: Konzuli szolgálat weboldala

Magyarországra történő hazatérés feltételei: Konzuli szolgálat weboldala