Via ferrata túra és kaland nyaralás a horvát Adria partján


Időpont: 2022.08.15-21. (7 nap / 6 éjszaka)

Korábbi érkezés és/vagy hosszabbítás sziklamászással, túrázással vagy tengerparti lazítással lehetséges!


További időpontok erre a túrára:
2022.05.16-22. (7 nap / 6 éjszaka)
2022.06.20-26. (7 nap / 6 éjszaka)
2022.07.18-24. (7 nap / 6 éjszaka)
2022.09.12-18. (7 nap / 6 éjszaka)

Gyere és tarts velünk horvát via ferrata túránkra, a tengerparton! Könnyű és látványos útvonalak várnak ránk, háttérben az Adria csillogó vízével vagy épp a legendás Winnetou filmek helyszínével a talpunk alatt. A napi ferrata túrák után további aktív és passzív kikapcsolódásra is lesz lehetőség és ha kedved tartja, belekóstolhatsz a sziklamászás csodálatos világába is! Az élmény garantált, kezdő és gyakorlott mászók számára egyaránt!


Részvételi díj:

81.900 Ft (14 év alatt: 61.900 Ft)
Hosszabbítás sziklamászással: 13.000 Ft/fő/napAz ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben oda-visszaút kb. 20.000 Ft/fő, illetve utazást a helyszínen további 8-10.000 Ft/fő (összesen kb. 80-120.000 Ft/autó)
• szállásdíjat (tengerpart közeli apartmanban kb. 20-25 EUR/fő/éj)
• étkezést (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (7 nap/6 éjszakára: 5.355 Ft / 7.560 Ft / 12.285 Ft)
• parkolási díjakat
• belépő jegyeket (pl. pl. Hvar, Krka) és fakultatív programokat (pl. zipline, rafting, canyoning, stb.)

Program:

1. nap Egyéni utazás Horvátországba, Cikola via ferrata Rövid oktatást követően egy különleges kanyonban, a Cikola folyó kanyargós medrét követve mászunk és túrázunk. Egyre beljebb haladva a 130 m mélységű kanyon belseje felé, mindig új arcát mutatja a táj. A látvány rendkívüli! Tavasszal és ősszel pedig a folyó varázslatos kék színével is rabul ejti a látogatókat. Túránk végeztével továbbutazás Brelára, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4 óra (ebből mászás 2-2,5 óra) ♦

2. nap Omis / Fortica via ferrata és rafting / zipline/strandolás Egy gyönyörű kilátást nyújtó élménymászásban lesz részünk Omis és annak tengerpartja felett. Mászásunk során festői kilátás nyílik nemcsak az Adriai-tengerre, de a Cetina folyóra és Omis városkára is. A csúcson pedig bepillantunk az egykori vár romjaiba. Rövid ebédszünetet követően délután fakultatív program: rafting, zipline vagy strandolás. Nap végén közös grillvacsora és ismerkedő est.
♦ nehézsége: B (könnyű) ♦ szintkülönbség: 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1,5 óra)♦

3. nap Split / Perunika via ferrata és DWS / kajaktúra / zipline / óvárosi séta Szép vonalvezetésű és rendkívül látványos via ferrata útvonal Horvátország egyik legismertebb mediterrán nagyvárosa, Split-Perun városa fölött. Mászás közben és a csúcsról egyaránt gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre és Split városára. Délután fakultatív program: Deep Water Solo (tenger feletti sziklamászás szabadon), kajaktúra, zipline, városnézés vagy strandolás. Hazaindulás előtt érdemes sétálnunk egyet a gyönyörű és az Unesco Világörökség részeként is számon tartott történelmi óvárosban és a kikötőben.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 140 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1-1,5 óra) ♦

4. nap / A program: Hvar via ferrata és szigettúra / Blue Cave / borkóstoló / strandolás Utazást és kompozást követően egy látványos via ferrata túrát teszünk Hvar szigetén, az ikonikussá vált 30 m hosszú híddal és lélegzetelállító panorámával, majd feltúrázunk a sziget legmagasabb pontjára. Délután fakultatív program: szigettúra, óvárosi séta / kishajózás a világítótoronyhoz / borkóstoló / strandolás / hajókirándulás a Blue Cave-hez vagy Red Rocks-hoz.
♦ nehézsége: A/B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 150 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4-6 óra (ebből 2 óra mászás) ♦

4. nap / B program: Mostar / Fortica via ferrata és zipline, Neretva áttörés, Jablanica Ellátogatunk a Balkán egyik legszebb városkájába, Mostarba (Bosznia-Hercegovina). A délelőtti via ferratát követően az adrenalin szerelmesei kipróbálhatják a Zipline átcsúszó pályákat vagy akár a sportmászó utakat is. Délután kellemes sétát teszünk a Neretva folyó partján, az óvárosban, s megcsodáljuk a történelmi Jablanica(Öreg)-hídat. Hazafelé útba ejthetjük a különleges Blagaji Derviskolostort és Bosznia-Hercegovina egyik legszebb természeti kincsét, a Kravica-vízesést.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦


5. nap Brela sziklamászás A mászás egy másik izgalmas ágával, a sziklamászással szeretnénk megismertetni Brela impozáns sziklafalain. Igazi élménymászás, festői kilátással! Délután fakultatív program: tengeri naplemente kajaktúra.
♦ nehézsége: IV, V sportmászó utak (könnyű) ♦

6. nap Omis / Canyoning és strandolás Izgalmas kaland a Cetina folyó természetes csúszdáin, medencéiben és szikláin. Beöltözés után letúrázunk a kanyonba, majd a folyómederben ereszkedünk: vízicsúszdázunk, a folyó kis medencéiben és annak legmagasabb vízesése alatt úszkálunk, sziklákról ugrálunk (opcionális) és a folyó sodrásában úszunk. Az Extrem változatban pedig kötélen is leereszkedünk egy 55 és egy 25 m magas sziklafalról. Minden speciális- és védőfelszerelést biztosítunk.
♦ nehézsége: könnyű/közepes ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 5 óra (ebből 3 óra a vízben)♦

7. nap Krka-vízesés és egyéni hazautazás Magyarországra Ennek az izgalmas hétnek a lezárásaként hazautunk során megállunk Horvátország egyik jelképénél, a Krka-vízesésnél. Egy kellemes sétával megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű nemzeti parkot a vízeséseivel, egyedi növény- és állatvilágával, építészeti műemlékeivel és kis múzeumával. A 400 m hosszú, 100 m széles területen összesen 17 vízesés található. A legnagyobb magassága 37 m, az első és az utolsó vízesés közötti szintkülönbség pedig 47 m.
♦ nehézsége: könnyű/közepes ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra ♦Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy a vasaltutak@gmail.com email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Horvátországba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Előzetes regisztráció szükséges a https://entercroatia.mup.hr weboldalon. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Horvátországba történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Bosznia-Hercegovinába történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Magyarországra történő hazatérés feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt