Családi via ferrata túra Ausztriában


Időpont: 2022.07.01-03. (3 nap / 2 éjszaka), amely 4 napra bővíthető 06.30-i indulással


További időpontok erre a túrára:
2022.04.15-18. (4 nap / 3 éjszaka)
2022.08.05-07. (3 nap / 2 éjszaka), amely 4 napra bővíthető 08.08-i hazaérkezéssel

Töltsük együtt aktívan a július első hétvégéjét! Kicsiknek és nagyoknak, gyereknek és felnőttnek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kellemes aktív kikapcsolódási lehetőséget kínálunk! Tartalmas programmal várunk, ahol kipróbálhatjátok magatokat a legnépszerűbb kezdő via ferrata pályákon és ha már belejöttetek, akár nehezebb szakaszokon is próbára tehetitek bátorságotokat! Ügyes mászások, hidak és létrák, lenyűgöző hegyek, meseszerű tavak és gyönyörű kilátópontok várnak ránk ezen a túrán! Várjuk szülők és gyermekeik, nagyszülők és unokáik vagy akár kevésbé sportos felnőttek jelentkezését is! Szerezzetek közös élményeket, amelyekről biztosan örömmel fogtok mesélni az otthoniaknak és az osztálytársaknak!


Részvételi díj:

4 napra: 49.900 Ft/fő
3 napra: 39.900 Ft/főAz ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben oda-visszaút kb. 15-17.000 Ft/fő, 60-70.000 Ft/autó)
• szállásdíjat reggelivel (2-4-6 fős szobákban, saját fürdőszobával, igényes ifjúsági szálláson, kb. 33 EUR/fő/éj, 15 év alatti gyermekeknek 23 EUR/fő/éj reggelivel)
• további étkezéseket (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (Felnőtt 3 napra: 2.295 Ft / 3.240 Ft / 5.265 Ft, 4 napra: 3.060 Ft / 4.320 Ft / 7.020 Ft. Gyermek 18 év alatt 50 % kedvezményt kap)
• belépő jegyeket (pl. Krippenstein felvonó: Felnőtt 35,3 EUR, Gyerek 19,4/32,2 EUR)

• fakultatív programokat (pl. Jégbarlang, Mammutbarlang, stb.)

• parkolási díjakat

Program:

A résztvevők összetételétől és az időjárási viszonyoktól függően az alábbi programcsomagból állítjuk össze az adott via ferrata túránk útvonalait:

A) program: az utazásunkat megszakítva a közkedvelt, 3 útvonalból álló Spielmauer Klettersteiget vesszük célba, ahol megismerkedünk a via ferrata alapjaival Olivers vagy Tristans drótkötélpályáin. Majd aki erőt és bátorságot érez még magában, felmászhat egy 30 m hosszú, függőleges kötéllétrán is (ez csak választható, ki lehet kerülni)!
♦ nehézsége: B/C (könnyű-közepes), C/D variánssal a bátrabbak számára ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 2,5 óra/pálya (ebből mászás 1-1,5 óra)♦

B) program: egész napos túrát teszünk a Dachsteini régióba és ellátogatunk a 5 Fingers (5 ujjú) kilátójáról híres Krippensteinre. Rövid felvonózás után megcsodáljuk az 5 különféle ujjról a kilátást és jól szemügyre vesszük, hogy a mászás végén mi magunk is, a színes sisakjainkkal hol fogunk felbukkanni a hegy faláról. Izgalmas mászás vár ránk, hiszen már lefelé is egy könnyű ferrata útvonalon ereszkedünk a beszállóhoz, hogy utána aztán felmászhassunk a Gams drótkötélpályáján. Rövid pihenő után ellátogatunk a Jégbarlangba és /vagy a Mamutbarlangba, ahol izgalmas időutazásban vehetünk részt. Hazafelé megállunk vacsorázni a híres Hallstatt-i tó partján, ahol érdemes egy kis sétát is tennünk a bájos kisvárosban.
♦ nehézsége: A/B és C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 2-2,5 óra/pálya (ebből mászás 1,5 óra)♦

C) program: egész napos program a Dachstein lábánál. A kimondottan kisebb-nagyobb gyermekek és kezdő felnőttek számára kialakított, izgalmas, 4 különböző nehézségű útvonalból álló pályarendszeren, a Kali-Kala-Kalo-Heidi Klettersteig-en mászunk könnyebb-nehezebb utakat. Akár több pályát is teljesíthetünk egymás után, de variálhatjuk is az egyes útvonalakat. A legügyesebb mászókkal felmászunk a "zergecsúcsra" is. Sőt, ha kedvünk tartja, lefelé jövet mindannyian lecsúszunk a 2 zipline pálya valamelyikén. Délután fakultatív programként ellátogatunk a vadregényes Ezüstszurdokba (Silberkarklamm), ahol páratlan látványban lesz részünk: kristálytiszta, zubogó patak, kisebb vízesések és vízfolyások szegélyezik a völgykatlanon át vezető utunkat. Falépcsőkkel, hidakkal és pallókkal jól kiépített ösvény vezet egész a szurdok felső végét jelentő Silberkarhüttéig, ahol jól fog esni egy frissítő ital a visszaindulás előtt. A szurdok helyett alternatív délutáni programként felvonózhatunk a Hoher Dachsteinre, közel 3.000 m magasságba. Ámulatba ejt ez a táj, a gleccserek, a völgy és a szemközti hegyek látványa igazán pazar! Bemegyünk a Jégbarlangba, kisétálunk a "Létra a semmibe" vagy a "Sky Walk" kilátópontra, de felmászhatunk egy közeli kisebb csúcsra is.
♦ nehézsége: B vagy B/C (könnyű-közepes), 2 C/D variánssal ♦ szintkülönbség: 150-260 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 2 óra/pálya (ebből mászás 1 óra)♦

D) program: egész napos túrát teszünk a meseszép Gosausee partjára és via ferrata pályáira. Délelőtt egy különféle nehézségi szakaszokból álló pályarendszeren, a Schmied-Max-Moritz útvonalai közül választjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt.
♦ nehézsége: B/C és C (könnyű és közepes), D variánssal ♦ szintkülönbség: 260 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 1-4 óra (ebből mászás 40 perc-1,5-2 óra)♦
Délután egy rendkívül különleges ferráta útvonalon, a Laserer-en mászunk végig. A türkisz-zöld tó víz felszíne csupán karnyújtásnyira van tőlünk mászás közben. A körpályán függőleges kötéllétra és egy hosszú híd is színesíti az utunkat. A mászásunk után festői környezetben, a tóparton fogyasztjuk el a jól megérdemelt vacsoránkat, mögöttünk a gyönyörű Donerkogel csúcs látványával.
♦ nehézsége: C (közepes) ♦ szintkülönbség: kb. 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 1,5-2 óra (ebből mászás kb. 1 óra) ♦
A délutáni mászás helyett lehetőség van tóparti sétával vagy pihenéssel is tölteni az időt. Vagy a felvonóval fentről is megcsodálhatjuk e mesés tájat és kiülhetünk egy hangulatos hütte teraszára, közel 1.600 m magasságban.

E) program: utazásunkat megszakítjuk, hogy a népszerű Silberreith enyhén emelkedő, sziklás gerincén egy kellemeset másszunk. A völgyből 2 irányban is elindulhatunk: egy könnyű, hosszabb túrára (Goesteig kb. 3-3,5 óra) vagy egy rövidebb, 3 egymással közel párhuzamos variánsból álló közepes "Basic" vagy nehéz "Luis" túrára (Johnsbach, kb. 1 óra/pálya). Ha időnk és erőnk engedi, akár mindkét útvonal belefér a napba.
♦ Geosteig: nehézsége: C (könnyű-közepes) ♦ szintkülönbség: 330 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3-3,5 óra/pálya (ebből mászás kb. 2-2,5 óra) ♦
♦ Johnsbach: nehézsége: C/D (közepes-nehéz), D (nehéz) variánssal ♦ szintkülönbség: 150 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 1-1,5 óra/pálya (ebből mászás kb. 20-30 perc) ♦

E) program: utazásunkat megszakítjuk a sípályájáról már jól ismert Hochkar-nál. A felvonó alatt egy izgalmas traverz mászáson vehetünk részt, amelyet további 3 híd és egy hosszú létra is színesít.
♦ nehézsége: C (közepes) ♦ szintkülönbség: 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 2 óra (ebből mászás kb. 1 óra) ♦


Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Ausztriába magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Ausztriába történő kiutazás feltételei: Konzuli szolgálat weboldala

Magyarországra történő hazatérés feltételei: Konzuli szolgálat weboldala