Svájc - Dolomitok - Como EXTRÉM via ferrata túra csak haladóknak !

Dolomitok / Leukerbad / Comoi-tó


Időpont:

2023.07.04-11. (8 nap/ 7 éjszaka)

Ha igazi ínyencségre vágysz, gyere és tarts velünk a legEXTRÉMebb via ferrata túránkra, amely során bejárjuk Svájc leghosszabb és legizgalmasabb via ferrata útjait, megfűszerezve a Dolomitok és a Comoi-tó ikonikus helyszíneivel! A legváltozatosabb ferrátákkal találkozhatunk a 8 napos kalandozásunk során! Gyönyörű tájak, izgalmas mászások, kitett sziklafalak, 360 és 540 fokban csavarodó létrák, mászóhálók, létrák és hidak, vízesések, szurdokok, barlangok, hegyi tavak és szebbnél szebb panoráma mászások várnak ránk 2- 3.000 m magas hegyek ölelésében! Ha megdobbant a szíved ezek hallatán, ne habozz, máris jelentkezz, mert limitáltak a férőhelyek! A túrát csak sportos, bátor és HALADÓ mászóknak ajánljuk! Hazai (és lehetőleg) külföldi via ferrátás tapasztalat, jó állóképesség és mentális kondíció mindenképp szükséges! A via ferrata túrák nehézsége általában C-D (sok esetben választható nehezebb E, E/F variánssal). A teljes program nehézségét inkább a túrák hossza, a nagy szintkülönbség, a falak kitettsége és a ferrata pályák ügyességi feladatai (létrák, hidak, hálók) jelentik.


Részvételi díj:

194.900 Ft / fő


Az ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• Túravezetést és via ferrata oktatást
• Via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• Utazási költséget (telekocsi rendszerben oda-visszaút kb. 3.700 km)
• Szállásdíjat (4-6-8 fős apartmanokban, saját fürdőszobával, ellátás nélkül, kb. 150-200.000 Ft/fő/7 éj összesen)
• Étkezést (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (8 napra: 7.200 Ft / 10.080 Ft / 16.320 Ft)
• Úthasználati díjat (pl. Tre Cime kb. 22 EUR/autó)
• Felvonó díjakat (pl. Gemmibahn kb. 25 CHF/fő/irány, kb. 35 CHF/fő/retúr)
• Fakultatív programokat és belépő jegyeket (pl. Termál fürdő 25 CHF)
• Parkolási díjakat, esetleges útdíjat

Program:

1-3. nap: Kiutazás és Dolomitok
A Svájc felé vezető úton elidőzünk kicsit a Cortinai régióban és ráhangolódunk a 2.500 - 3.000 m magas hegyi mászásokra. Egész napos túrát teszünk a Tre Cime ikonikus sziklatornyaihoz, felmászunk a Toblin-torony 17 létráján, körbenézünk a Monte Paterno 2.744 m magas csúcsáról és rácsodálkozunk a Tofana-csoport fölénk tornyosuló impozáns szikláira.

4-6. nap: Svájc
Megmásszuk Svájc leghosszabb és legizgalmasabb via ferrata útjait, próbára tesszük erőnket, bátorságunkat, ügyességünket és kitartásunkat. Mászóhálón ügyeskedünk, kilengő hidakon egyensúlyozunk, barlangban hűsölünk, csavarodó létrákon mászunk, 2.300 m-en fotózkodunk a svájci zászló mellett, vízesés permetében frissülünk, mormotát fürkészünk és legelésző tehenek és lámák mellett túrázunk.

A heti teljesítményünk jutalmául pedig kristálytiszta hegyi tóban strandolunk és a Svájci Alpok termál fürdőjében ejtőzünk.

7-8. nap: Comoi-tó és hazautazás
Hazaúton megkoronázzuk a túránkat egy panoráma ferratával a páratlan szépségű Comói-tó felett, majd este a tóparton sétálva lecsendesedünk és örömmel idézzük fel a hét legemlékezetesebb pillanatait. A fotókat nézegetve már tudjuk: biztosan életre szóló élményekkel térünk haza!


UTAZÁS:
Telekocsival vagy kisbusszal (összesen kb. 3.700 km, csak jó műszaki állapotú autóval és megfelelő vezetési gyakorlattal javasoljuk az utazást)

SZÁLLÁS:
Apartmanban, ellátás nélkül (2 éjszaka Dolomitok, 4 éjszaka Svájc, 1 éjszaka Comoi-tó)

SPORT EXTRA BIZTOSÍTÁS:
8 napra módozattól függően: 7.200 Ft / 10.080 Ft / 16.320 Ft
További Autó Extra kiegészítés felár ellenében igényelhető.
Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy a vasaltutak@gmail.com email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 6 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Szlovéniába, Olaszországba és Svájcba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehetséges. A túra kiírásának napján oltás- és tesztmentesen lehet beutazni Ausztriába, Olaszországba, Svájcba egyaránt. Indulásig ez bármikor megváltozhat! A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. Indulás előtt kérjük, tájékozódjatok és figyelmesen olvassátok el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találtok:

Ausztria:Konzuli szolgálat weboldala
2022. május 16-tól az országba történő beutazásra vonatkozó korlátozások megszűntek, az ún. 3G szabály hatályát vesztette, azaz oltottsági- vagy gyógyultsági igazolás, valamint negatív teszt nélkül lehet beutazni Ausztriába.

Szlovénia: Konzuli szolgálat weboldala
2022.03.10-től a Magyarországról Szlovéniába való karanténmentes belépéshez nincs szükség sem az oltottságot, sem a fertőzésen való átesettséget, sem a negatív teszt meglétét (ún. PCT feltételek) igazolni

Olaszország:Konzuli szolgálat weboldala
2022. május 31. napjával hatályát veszti a koronavírus járvánnyal összefüggésben meghozott beutazási korlátozásokat szabályozó rendelet. 2022. június 1. napjától az Olaszországba történő utazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges

Svájc:Konzuli szolgálat weboldala
Svájc 2022. február 17-től megszüntetett minden korábbi, az országba történő beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozást.

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépése:Konzuli szolgálat weboldala


Galéria