Panoráma via ferrata túra Ausztria páratlan szépségű tavai felett

Ausztria / Mondsee - Gosausee - Postalmklam


Időpont:

2023.06.09-11. (3 nap / 2 éjszaka)

További időpontok erre a túrára:

2023.05.27-29. (3 nap / 2 éjszaka)
2023.07.28-30. (3 nap / 2 éjszaka)
2023.10.21-23. (3 nap / 2 éjszaka)

1-3 nappal korábbi érkezés és/vagy hosszabbítás haladó ferratákra lehetséges!


Gyere és tarts velünk erre az igen látványos és izgalmas via ferrata túrára, 3-5 napban! A testi- lelki feltöltődés és a felejthetetlen élmény garantált, kezdő és gyakorlott mászók számáraegyaránt! Aki egyszer ellátogatott ide, mind visszavágyik! Sportos kezdők és haladók számára egyaránt ajánljuk a 3 napos alap programot. A túrákközepes nehézségűek, sportos kezdők számára is teljesíthetőek, ám minden útvonal tartalmaz nehezebb variáns szakaszokat, így a már tapasztaltabb mászók is találnak maguknak új kihívást a túrák során! A hosszabbítást elsősorban már gyakorlattal rendelkező ferratasok számára ajánljuk (amely gyakorlat akár az 1-3. napon is megszerezhető)! Haladó mászók részt vehetnek akár csak a hosszabbításon is, de kár lenne kihagyni a 3 nap alapprogram különleges élményeit is!


Részvételi díj:

44.900 Ft / fő a 3 napos alap program (14 év alatt: 34.900 Ft)
4 napra: 59.900 Ft / 5 napra: 72.900 Ft / 6 napra: 84.900 FtAz ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben autókkal vagy kisbusszal, oda-visszaút kb. 60-70.000 Ft/autó
• szállásdíjat reggelivel (ifjúsági szálláson vagy apartmanban, 2-3-4 ágyas szobákban,saját fürdőszobával, kb. 34-40 EUR/fő/éj reggelivel))
• étkezést (egyénileg)
• sport Extra utasbiztosítás díját (felnőtt pl. 3 napra: 2.430 Ft / 3.420 Ft / 5.535 Ft)
• parkolási díjakat
• felvonó díjat, belépő jegyet (pl. Intersport felvonó: 18 EUR, Postalmklamm útdíj: 16 EUR/autó)

Program:

1. nap egy gyönyörű kilátást nyújtó élménymászásban lesz részünk a Mondsee felett és a Sárkány szemén keresztül tekinthetünk le e páratlan szépségű, tavakkal tarkított tájra.
♦ nehézsége: C (közepes), C/D variánssal a bátrabbak számára) ♦ szintkülönbség: 560 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4,5 óra (ebből mászás 2-2,5 óra) ♦

2. nap megmásszuk a híres "Nagy Létrát". 700 m mélységgel a lábunk alatt igazi adrenalin mászás ez a túra. Levezetésképp könnyű kis ferrata a Gosausee partján (opcionálisan csak ez is választható: C (közepes) nehézségű és csupán 1,5 óra).
♦ nehézsége: C/D (közepes/nehéz szakaszokkal) ♦ szintkülönbség: 650 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 7 óra (ebből mászás 3-3,5 óra)♦

3. nap egy vadregényes szurdokban mászunk, vízesések és zubogók mentén, próbára téve bátorságunkat 7 kötélhídon, az alattunk tátongó 10-25 m-es mélység felett és a fölénktornyosuló sziklafalak tövében haladva. Felmászunk egy meseszép vízesés mellett, jutalmulpedig a kristálytiszta hegyi patak vizében hűsölünk.
♦ nehézsége: C (közepes), plusz egy extra fal D (nehéz) nehézséggel) ♦ szintkülönbség: 530 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3,5-4 óra (ebből mászás 2-2,5 óra) ♦

Az extra 1-3 napon hosszabb, nehezebb, keményebb ferratak várnak ránk. Ízelítőül néhány lehetséges út:

Hosszabbítás / A program: megmásszuk Ausztria egyik leghosszabb ferratáját, ahol bátorságunkra, ügyességünkre és kitartásunkra egyaránt szükségünk lesz. Jutalmunk a festői szépségű Hallstatti-tó látványa és a bájos kisvárosban tett séta lesz.
♦ nehézsége: D/E (nehéz/extra nehéz szakaszokkal) ♦ szintkülönbség: 450 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 8 óra (ebből 4,5 óra mászás) ♦

Hosszabbítás / B program (időjárás függvényében, júl-aug-szept.): felmerészkedünk Ausztria legismertebb és egyik legmagasabb hegyére, a Dachsteinre. Fenséges látvány fogad bennünket és már alig várjuk, hogy a Johann Klettersteig függőleges sziklafalán tegyük próbára tudásunkat! Hosszú, egész napos túránk eredménye egy életre szóló élmény és a páratlan kilátás a gleccserek világára. Ha időnk és erőnk engedi, továbbmászunk a Hoher Dachstein csúcsára, 2.995 m-re!
♦ nehézsége: D/E (nehéz/extra nehéz szakaszokkal) ♦ szintkülönbség: 1250 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 7-8 óra (ebből 4-4,5 óra mászás) ♦

Hosszabbítás / C program Ausztria egyik legjobb és legnépszerűbb ferrataját célozzuk meg, szeretett királynőnk, Sissi nyomdokaiban haladva. Szép vonalvezetése, páratlan panorámája, valamint sportos, erőt és technikát próbáló útvonala miatt igazi élménymászásra számíthatunk!
♦ nehézsége: D (nehéz) ♦ szintkülönbség: 450 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3-3,5 óra (ebből 1,5 óra mászás) ♦
Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Ausztriába magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Ausztriába történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Magyarországra történő hazatérés feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt