Élménymászások a Garda-tónál - via ferrata túra sziklamászással fűszerezve!

Olaszország / Garda-tó, Arco és környéke


Időpont:

2023. április 26 - május 1. (6 nap/5 éjszaka az alapprogram)

Hosszabbítás lehetséges 8 nap/ 7 éjszakára

Tarts velünk nyárindító via ferrata túránkra a mediterrán hangulatú Garda-tóhoz, ahol már kellemes időjárás, csodás tájak, fenséges hegyek és a Garda-tó mesés világa vár ránk! Változatos és tartalmas programmal készülünk: a hetet könnyű, de látványos via ferrata túrákkal indítjuk, egy szurdokban folytatjuk, majd fokozatosan mászunk egyre kitettebb sziklafalakra és egyre hosszabb utakra, amelynek megkoronázásaként feljutunk a Paganella2.000 m feletti csúcsára is. Az ezerarcú Garda-tó és környéke minden nap új és más élményt kínál! Nem beszélve a táj sokszínűségéről és a festői kisvárosok egyedi hangulatáról. A túrát elsősorban sportos kezdő és középhaladó ferrátásoknak ajánljuk, illetve mindazoknak, akik örömmel fedeznék fel a Garda-tó lélegzetelállító vidékét a via ferrata túrák által!


Részvételi díj:

84.900 Ft / fő a 6 napos program vagy
120.900 Ft / fő a 8 napos programAz ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben vagy kisbusszal, összesen kb. 2.300 km)
• szállásdíjat apartmanban vagy egy hangulatos kemping fa- vagy kőházaiban, ellátás nélkül (2 hálós, 4 fős házak saját fürdőszobával, konyhával, terasszal, parkolóhellyel. Ár 4 fő/ház esetén: kb. 25-30 EUR/fő/éj)
• étkezést (egyénileg)
• Sport Extra utasbiztosítás díját (Felnőtt módozattól függően pl. 6 napra: 5.400 Ft / 7.560 Ft / 12.240 Ft)
• esetleges parkolási díjakat, belépőket, felvonó díjakat, fakultatív programokat, kerékpárkölcsönzés díját, stb.

Program:

6-8 napos, kezdő és középhaladó via ferrata túrák, egy kis sziklamászással fűszerezve (az időjárási viszonyoktól függően változhat). Hosszabbítás esetén az igényeknek megfelelően kerékpártúra, sziklamászás vagy további ferrata túrák szerepelnek a programban.

1. nap Kiutazás a Garda-tóhoz, út közben könnyű, átmozgató via ferrata túra. Este érkezés a szállásra és fakultatív séta Arco városában.

2. nap 2 hegycsúcs 1 nap alatt! A legszebb panorámájú túra a hét során, ahol több, mint 1.000 m szintkülönbséget teszünk meg! A mászás során végig gyönyörű kilátás nyílik a Garda-tóra és a környező hegyekre! A tó fölé magasodó, 2 ikonikus hegycsúcsra mászunk fel egy túrán belül: Fausto Susatti via ferrata (B, Cima Capi, 909 m) + Foletti via ferrata (B, Cima Rocca 1.089 m). Levezetésképp kellemes sétát teszünk a tóparti Riva del Garda festői városkában.

3. nap Délelőtt egy vadregényes szurdokban, a Rio Sallagoni ferrátáját (C) másszuk meg, majd délután az impozáns Monte Albano (D) függőleges falán tesszük próbára tudásunkat. Választható délutáni program: Varone vízesés kirándulás, majd városnézés és vásárlás (mászó sportboltok!) Arcoban és/vagy pihenés a tóparton.


4. nap A hét leglátványosabb túráját tesszük meg a La Paganella impozáns sziklafalán. A ferrata delle Aquile (C/D, var. E) útján 2.125 m magasságba jutunk fel, ahonnan káprázatos kilátás nyílik nemcsak a Garda-tóra, de a Brentára és Trento városára is. Akik számára a 2 órás mászás, a kitett sziklafalak és a lélekvesztő keskeny kis híd nem elegendő kihívás, azok megpróbálkozhat az E variáns rövid, de annál izmosabb szakaszával is.

5. nap Heti via ferrata túránkat egy kis sziklamászással fűszerezzük meg Arco híres mászóiskolájában. Este fakultatív fejlámpás via ferrata túra a Sentiero di Colodri-n (B/C), majd városnézés és búcsúvacsora Arcoban.

6. nap A 6 napos program résztvevői számára hazautazás

6.-7. nap A 8 napos program résztvevői számára: igény szerint kerékpártúra, sziklamászás vagy további via ferrata túrák.

8. nap Hazautazás
Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.


A ki- és hazautazás feltételei:

Olaszországba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeiről a jelentkezés, majd az indulás előtt kérjük, hogy tájékozódjanak! Figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:

Olaszországba történő kiutazás feltételei: Konzuli szolgálat weboldala

Magyarországra történő hazatérés feltételei: Konzuli szolgálat weboldala